Gunilla Iderström var en av de boende som under natten fick sina däck sönderskurna. Foto: svt

Drabbade om nattens sabotage

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen vaknade de boende på Vänortsgatan i Uppsala upp till att ett tjugotal av deras bilar fått däcken sönderskurna. En händelse som orsakat både irritation och många timmars arbete väntar.

En av de boende på Vänortsvägen som under torsdagsmorgonen möttes åsynen av nattens skadegörelse var Gunilla Iderström. Hon hade gärna sluppit, men tar händelsen viss ro.

– Först blev jag jättearg, men sen kände jag inte för att ödsla energi på att bli vansinnig över något sådant här. Det är bara att fixa och gå vidare, säger hon.

”Någon hade stulit min ratt”

Det var nära att Gunilla Iderström hade sluppit få sina däck sönderskurna. Hon var tills igår på semester men valde att avsluta en dag tidigare på grund av vädret och återvända hem. Hon är också förvånad över det inträffade eftersom hon upplever området som lugnt. Men hon har varit med om en liknande händelse.

– För många år sen hoppade jag in i bilen en morgon och skulle åka till jobbet och hade någon stulit min ratt. Då blev jag riktigt förbannad, säger hon.

En god samarit ryckte in.

För att snabbt få ordning på vad man först trodde var en enkel punktering så kallades bilmekanikern Georg Obeid som bor i närheten in tidigt under torsdagsmorgonen.

– Det var en vän som ringde och sa att hon behövde byta däck så jag åkte hit och tänkte hjälpa henne. Men när vi såg att alla var drabbade fick jag hjälpa dom också, säger han.

George Obeid räknar med att få byta däck hela eftermiddagen. Foto: SVT

Hur reagerade du på det som hänt?

– Jag kan inte förstå syftet med det, eller vad som ska vara roligt att punktera en massa däck. Det är hopplöst, vart är vi på väg?

Först var Georg Obeid orolig att han själv skulle bli misstänkt för nattens tilltag, eftersom han jobbar med det han gör. Men då han varit där sen sjutiden har de flesta blivit glada. Och mycket arbete kvarstår.

– Jag har hunnit fem stycken under morgonen, och än så länge är det fem till som vill ha hjälp. Men jag räknar med att vara här till sen eftermiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.