Mannen upptäcktes blodig vid resecentrum. Foto: SVT

Blodig man påträffad i centrala Uppsala – polisen misstänker kidnappning

Uppdaterad
Publicerad

En skadad man påträffades i närheten av resecentrum i Uppsala. Polisen misstänker att han har hållits instängd i en lägenhet mot sin vilja där han blivit misshandlad med ett tillhygge. Två misstänkta sitter anhållna.

Klockan 15.25 på fredagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från personer som sett en skadad man på Kungsgatan.

– Vi åkte dit med flera patruller och mannen fördes sedan till sjukhus. Jag har inga uppgifter om att skadeläget ska vara livshotande, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Polisen misstänker att mannen, som är i 60-årsåldern, har hållits instängd i en lägenhet i södra Uppsala och att misshandeln skett där. Vid en husrannsakan i den berörda lägenheten grips tre personer – två män och en kvinna.

Gjorde ni fynd i lägenheten som tyder på människorov?

– Vi håller fortfarande på och utreder. Därför kan vi inte gå in på detaljerna, säger Tobias Ahlén.

De tre gripna misstänks för grov misshandel och människorov/olaga frihetsberövande.

– De kommer att förhöras och åklagare tar sedan ställning till om de ska anhållas, säger Tobias Ahlén.

På lördagsmorgonen hade en av männen och kvinnan anhållits av åklagare. Polisen hade inga uppgifter om hur skadeläget var för den misshandlade mannen.

Utredningen leds nu under helgen av jouråklagare.

– Åklagaren vill inte säga så mycket om händelsen men vi kan bekräfta att det är två personer anhållna på sannolika skäl. En sitter misstänkt för människorov och grov misshandel och en annan sitter anhållen misstänkt för medhjälp till människorov, säger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndigheten på lördagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer