Miriam Hollmer hörde skottlossningen i Gottsunda, men känner sig inte orolig. Foto: Utryckning Uppsala / Privat

Boende hörde skotten – ”Jag tänkte att det kanske var fyrverkerier”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen sköts en ung man i bägge benen i Gottsunda i Uppsala. Miriam Hollmer bor i närheten och hörde skotten, som hon först misstog för något annat.

Det var vid 16-tiden på måndagseftermiddagen som en 18-årig man sköts i ett bostadsområde i stadsdelen Gottsunda. Miriam Hollmer och hennes man hade precis hämtat bilen i sitt garage, bara ett femtiotal meter från skjutningen.

– Vi såg ingenting, men vi hörde kanske 4-5 skott och undrade ”vad var det där”. Det smäller ganska ofta här och först tänkte jag att det kanske var fyrverkerier eller nåt sånt, men sen kom polisbilarna, säger hon.

Känner ingen oro

Både hon och maken tyckte att skottljuden var lite låga och trodde därför inte att det var en skjutning som skett. Trots måndagens skottlossning och den senaste tidens våldsamma händelser i Gottsunda och på flera andra platser i Uppsala, känner hon sig inte orolig för att bo där hon gör.

– Det är konstigt såklart och det är sorgligt allt det som sker i stan, men jag känner inte någon oro. Det är synd att många har en sån här uppfattning om Gottsunda, men jag har aldrig känt mig otrygg här, säger Miriam Hollmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.