Polisen arbetar på platsen där en tonåring skottskadades under natten. Foto: SVT

Anhörig: ”Det sköts in genom fönstret”

Uppdaterad
Publicerad

Nattens utryckning i det bostadsområde i Gränby där en 18-årig man sköts i anslutning till sitt hem, märks bland de boende. Anhöriga till den skjutna tonåringen var med honom inne i bostaden när det hände.

Det syns att det bor många barnfamiljer i området – det står barnvagnar och små cyklar vid de flesta dörrar.

Vid 9-tiden på morgonen fick den skadade tonåringens familj åka till Akademiska för att träffa honom efter att sjukhusets avspärrningar släppts. Till SVT Nyheter Uppsala berättar de om nattens drama.

– Vi var på nedervåningen med honom när det hände. Det sköts in genom fönstret och han träffades, men ingen annan av oss, säger en anhörig.

Flera boende oroliga över nattens händelse

Flera skott har gått rakt in genom fönstret i bostadens nedervåning.

En av grannarna kommer ut ur en port med sitt barn och stannar till.

– Lite obehagligt känns det. Polisen kom och väckte oss i natt. Vi hörde inga skott, jag tycker det har blivit lite oroligare här i området på senare tid, säger kvinnan.

– Det är inte bra det här. Jag kom hem strax efter skotten och min dotter var rädd och frågade varför polisen är här. Det är läskigt, säger en annan boende i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.