Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Sánchez Sulejmani menar att studenter behandlas sekundärt på hyresmarknaden. Foto: William Kvist/SVT

Sättningar i studentbostäder – kåren kritisk till plötsliga beskedet

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet om att 72 lägenheter på Väktargatan behöver evakueras innan årsskiftet riktar Uppsala studentkår kritik mot fastighetsägaren Uppsalahem.

– Man kan inte behandla studenter bara som att de är lätta gäster att buffla runt, säger Anton Sánchez Sulejmani, ordförande på Uppsala studentkår.

I förra veckan meddelade Uppsalahem att sex fastigheter vid Väktargatan kommer att behöva utrymmas innan årsskiftet. Det efter att undersökningar visat att husen sjunker i lera.

”Har precis fått en bebis”

Evakueringen är något som bland annat drabbar Marcel Génetay med familj.

Studentliv i Uppsala

– Vi har precis fått en bebis och lagt stora pengar på uteplatsen, sa Marcel Génetay till SVT förra veckan.

Studentkåren kritisk

Många av de boende som tvingas flytta är studenter vilket har lett till att Studentkåren är kritisk till den hastiga utrymningen.

– Den psykosociala oron bland studenter är redan ganska stor idag, och beskedet att helt plötsligt få sitt hem upprivet och att man måste flytta, skapar en extra stor oro, säger Anton Sánchez Sulejmani.

 I klippet: ”En situation som ingen hade önskat”, säger Benny Enholm på Uppsalahem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentliv i Uppsala

Mer i ämnet