Foto: svt/Märta Gross Hulth

Bra kvalitet på badvattnet

Uppdaterad
Publicerad

Baden i Uppsala kommun visar bra värden vid mätningar som har gjorts. Kommunen har även gjort flera förbättringar på en rad badplatser.

– Vi önskar alla som bor och besöker Uppsala en fantastisk badsommar vid våra stränder, säger Michael Eriksson, chef för gata- park- och natur.

Renoverade badplatser

Inför årets badsäsong har kommunen renoverat stranden vid Testenbadet. För att hindra att vassen sprider ut sig har man lagt ut duk och cirka 40 cm sand. Även på Borgardalsbadet och Södersjöbadet har det gjorts förbättringar. Södersjöbadet har också fått en ny flytbrygga.

Öka tillgängligheten

Uppsala kommun fortsätter arbetet med att göra Storvadsbadet tillgängligt för rörelsehindrade. Här finns också planer på att anlägga en handikappanpassad badramp som kan finnas på plats till nästa säsong.

Vid Vårdsätrabadet jobbar man på att få en bra gräsmatta och en bajamaja ska ställas dit inom kort.

Bad för hundar

Den som vill låta hundar bada kan bege sig till Storvad eller Fjällnora. Vid Storvad finns sedan i fjol en brygga och egen ramp för hundarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.