Räddningstjänsten bekämpar branden. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen: Har gjort fynd som tyder på att branden var anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Efter en flera timmar lång räddningsinsats kunde räddningstjänsten till slut få kontroll på branden i Kungshörnet i Uppsala.

Polisen har gjort fynd på platsen som stärker misstanken om att branden är anlagd.

Larmet om branden inkom till SOS klockan 05.35 och flera stationer bidrog i släckningsarbetet. Den brandhärjade fastigheten inrymmer flertalet affärsverksamheter.

– Det kommer säkert att bli flera målsägande. Restaurangen är den som är drabbad av branden men andra företag i fastigheten har också påverkats, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens region mitt.

Polisen: Har gjort fynd

Vid 09.20 meddelade polisen att de kommer att inleda en förundersökning om grov mordbrand. På eftermiddagen gick man ut med att tekniker gjort fynd på platsen som stärker misstanken om att branden är anlagd.

Vad är det för fynd man har gjort?

– Det kan jag inte svara på, säger Per Bjurström, RLC-befäl hos polisen.

Skadorna ska ses över

Strax före klockan 11.00 på tisdagsförmiddagen lämnade de sista brandstyrkorna platsen. Fastighetsägaren tog då över och en restvärdesledare ska se över skadorna på huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.