Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Marcus Taylor, som var i Sala Backe under onsdagsmorgonen, har sin 92-åriga mamma boende i området. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Misstänkt mordbrand i Sala Backe – ”Det känns hemskt”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten bröt en brand ut i ett flerfamiljshus i Uppsala. Enligt uppgifter till SVT ska branden ha kopplingar till gängkriminalitet. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Vid klockan 04.43 ryckte räddningstjänst och polis ut till ett flerfamiljshus i Sala Backe efter att de boende larmat om höga smällar och att det hade börjat brinna.

Branden kunde snabbt släckas men en person ska ha befunnit sig i lägenheten och behövde uppsöka vård. Polisen spärrade av huset för en brottsundersökning under morgonen och vid 07:30 uppgav polisen att man inlett en förundersökning om grov mordbrand.

Enligt uppgifter till SVT ska branden ha kopplingar till gängkriminalitet. Under gårdagen spreds hot på sociala medier mot en person med koppling till adressen. Personen ska inte ha kopplingar till något kriminellt nätverk, enligt SVT:s uppgifter.

Polisen utreder gängkoppling

Marcus Taylor, som var i Sala Backe under onsdagsmorgonen, har sin 92-åriga mamma boende i området.
– Det känns hemskt att något sådant här kan hända i Sala Backe, säger han.

Magnus Jansson Klarin, presstalesperson polisregion Mitt, vill inte kommentera SVT:s uppgifter om att branden skulle ha kopplingar till gängkriminalitet.

– Det är ingenting som jag kan kommentera i nuläget, det är alldeles för tidigt, vi får utreda och se vad vi kommer fram till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.