Foto: Utryckning Uppsala

Brand i Gottsundakyrkan i natt

Uppdaterad
Publicerad

Fasaden till Gottsundakyrkan i Uppsala har eldhärjats efter en brand under natten till tisdag. Branden tros vara anlagd.

– Den initiala branden är släckt, men nu jagar vi glödbränder inne i fasaden. Det är ju en träkyrka så det har tagit sig på baksidan av fasaden också, sa Göran Norman, ledningsoperatör vid räddningscentralen Mitt, klockan 00.45.

Det var en polispatrull som av en slump först upptäckte branden strax efter midnatt. Lågorna ska då ha varit flera meter höga. Patrullen försökte släcka med en handbrandsläckare, men när det inte lyckades tillkallades räddningstjänsten.

– Det har ju blivit en del rökskador och brandskador och innan vi kan säga att det är klart måste vi bryta upp och frilägga och jobba inuti konstruktionen, sa  Göran Norman under natten.

Tros vara anlagd

Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om grov skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen ska ha kommit till skada i branden.

Polisen har i samband med insatsen gjort en del beslag samt hört ett flertal personer i området. På tisdagsmorgonen fanns ingen misstänkt gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.