Under lördag morgon jobbar styrkor från Gävle och Skutskär med en brand i en industrilokal i Skutskär. Fokus ligger på att skydda andra fastigheter. Foto: Arvid Jansson/SVT

Stearinljus misstänks ligga bakom storbrand

Uppdaterad
Publicerad

En industrilokal i Skutskär började brinna tidigt på lördagsmorgonen. Det handlar om en fullt utvecklad brand, som enligt polisen tros ha börjat med att ett stearinljus inte släckts ordentligt.

Det var vid halv sju-tiden på lördagsmorgonen som Gästrike räddningstjänst fick larm om en brand i en industrilokal på Industrigatan i Skutskär.

– Det var två personer på platsen som larmade, säger Andreas Brändström, inre befäl.

Enligt honom ska ingen person har kommit till skada. I lokalen ska det finnas kemikalier, dock ej miljöfarliga.

Har kontroll på branden

Nu på morgonen arbetade styrkor från Gävle och Skutskär med att skydda andra fastigheter.

– När personalen kom fram var byggnaden övertänd. Vi har kontroll, men det är inte släckt.

Polisen har varit på plats för att säkra avspärrningar. Man har också pratat med den person som är skriven i bostad som ska höra till lokalen. Enligt polisen talar mycket för att ett glömt stearinljus kan ligga bakom branden.

– Vi har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid region mitt och tillägger att att samtal som polisen haft pekar mot att ett stearinljus kan ha startat branden.

Räddningstjänsten förväntas bli kvar under dagen och branden kan flamma upp till och från.

– Vi kan också räkna med en en hel del rök. Så störs man, rekommenderar vi att hålla dörrar och fönster stängda, säger Andreas Brändström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.