Två ladugårdsbyggnader brinner i Östhammars kommun. Foto: Utryckning Uppsala

Ladugårdsbranden i Östhammar under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Det utbröt en brand i två ladugårdsbyggnader i Östhammars kommun vid lunchtid på fredagen. Räddningstjänsten hade initialt tio enheter på plats som deltog i släckningsarbetet. Inga djur eller människor ska ha skadats i branden.

Räddningstjänsten fick vid 11.45-tiden på fredagen ett larm om att en motorcykel börjat brinna i en ladugårdsbyggnad i Östhammars kommun.

På plats kunde räddningstjänsten konstatera att branden spridit sig till byggnaden. Branden ska sedan ha spridit sig till ytterligare en lada.

Enligt räddningstjänsten ska inga människor eller djur ha kommit till skada.

Räddningstjänsten har haft tio enheter på plats som deltagit i släckningsarbetet.

– Vårt fokus ligger nu på att branden inte ska sprida sig till övriga byggnader och terräng, säger Tommy Wolberg, på Räddningscentral Mitt.

Vid 14-tiden meddelade räddningstjänsten att de kommer att låta byggnaderna brinna ner till grunden och att det inte längre finns någon risk att branden sprider sig till övriga byggnader och terräng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.