Foto: Utryckning Uppsala

Brand och dramatiskt gripande efter bråk på socialtjänsten i Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps idag utanför socialtjänstens kontor i Knivsta. Personerna misstänks för att ha startat en brand och agerat våldsamt mot minst en tjänsteman vid socialkontoret i Knivsta.

Enligt polisuppgifter var det en man och en kvinna, båda i 35-årsåldern som slagits med personalen på socialkontoret. I samband med bråket startade också en brand i ett kök. Brand kunde snabbt släckas av räddningstjänsten.

Det var personal på socialkontoret som larmade polis vid 15-tiden. Upprinnelsen till bråket är ännu oklart men de gripna personerna misstänks nu för olaga intrång, försök till mordbrand, mordbrand, förgripelse mot tjänsteman samt skadegörelse.

– De gripna har agerat våldsamt mot en tjänsteman och personal låste in sig för att komma undan, säger polisens presstalesperson, Daniel Wikdahl.

Ingen person skall ha skadats i samband med händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.