Flera bränder har blossat upp i länet under de senaste dagarna. (Arkivbild) Foto: Utryckning Uppsala.

Brandläget i Uppsala län – skogsbrand i Annelund

Uppdaterad
Publicerad

Det forsätter att brinna på många platser i länet. Värmen och torkan leder till flera skogsbränder. I nuläget brinner det i Annelund utanför Enköping, det pyr även vid en tidigare brand i Fjärdhundra utanför Bålsta.

Ett larm om en skogsbrand i Annelund inkom under söndagen. Arbetet med branden fortsätter även i dag.

– Branden i Annelund är nu under kontroll och omringad. Vi arbetar oss in i brandområdet, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten är på plats med tio man för att bekämpa elden i Annelund. Prognosen för att släcka elden är satt till klockan 17.30, och då kommer ett nytt beslut att tas beroende på hur det ser ut på platsen.

Pyr och ryker från gammal brand i Enköping

I Fjärdhundra vid Enköping brann det vid 17-tiden i lördags. Under måndagsförmiddagen började det att pyra och ryka från marken och räddningstjänsten har åkt dit för att lägga på mer vatten.

Släckningsarbetet vid Ekolsund mellan Enköping och Bålsta fortsätter under måndagsmorgonen. Branden upptar ett område på 200 gånger 500 meter.

Skogsbrand i Bålsta

Larmet om branden utanför Bålsta kom 14.00 på söndagseftermiddagen. Under måndagsförmiddagen var räddningstjänsten på plats för att bevaka området, som under branden var 200 gånger 150 meter.

– Branden är under kontroll. Det brinner fortfarande där men inget större aktivt. Det finns ingen spridningsrisk, säger Emil Skoglund ledningsoperatör Storstockholms räddningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.