Foto: SVT

Broarbeten isolerar boende på Tvärnö och på Raggarön

Uppdaterad
Publicerad

Mellan den 23 april och 12 maj kommer två broar mellan Raggarön och fastlandet att bli avstängda för all trafik på grund av broarbete.

”Vi kommer att isoleras halva dygnet” säger de boende på öarna.

Under tiden broarna repareras kommer all trafik att vara avstängd. Även för fotgängare, endast blåljus får undantag.

– Det förstår jag väl att de måste laga broarna. Men att de måste göra det så tidigt på kvällarna, det förstår jag inte. Vi kommer inte att kunna röra oss utanför öarna efter kl 20.00 säger Eva Medin Johansson boende på Tvärnö.

På Trafikverket säger man att för att påverka trafiken så lite som möjligt väljer de att arbeta nattetid. Men på dagtid kommer det att vara full framkomlighet.

– Vi måste lyssna till de boende på öarna så vi ändrar stängningstiderna till mellan 23 – 05 i stället, säger Anna de Try, projektansvarig Trafikverket.

Se i videon ovan hur planeringen tog en oväntat vändning när de boende hörde av sig till Trafikverket. Foto: Kristján Sigurjónsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.