Arkivbild. Foto: SVT

Buskörningarna eskalerar i Heby – sprängde brevlåda

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit stökiga kvällar och nätter i Heby under den gångna helgen. Polisen fick ta emot flera samtal från folk som berättade att personer åkt runt och kastat smällare ut genom bilfönster.

I våras berättade SVT Nyheter Uppsala om konflikten mellan de bilintresserade ungdomarna i Heby, som störde boende om nätterna, när de körde runt med sina EPA-traktorer och vanliga bilar.

För att få bukt på problemet så arrangerade man ett möte där polisen, kommunen, ungdomarna och Hebybor kunde diskutera konflikten och se om de kunde hitta en lösning.

En av Hebyborna som störde sig väldigt på ungdomarnas buskörande var Ulrika Balzerowski. Hon har jobbat länge med att få buskörningarna att upphöra. Men nu upplever hon att det snarare eskalerat.

Under helgen kastades det bland annat smällare ut genom bilfönster i centrala Heby. I ett mejl till SVT Nyheter Uppsala skriver Ulrika Balzerowski att hon och hennes familj personligen drabbades, när deras brevlåda blev sprängd.

Ulrika Balzerowski har fått nattsömnen störd av buskörarna. Foto: SVT

Enligt Sala Allehanda var det ingen polispatrull som tog sig till Heby under helgen, då det inte ska ha funnits någon ledig polispatrull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.