Foto: Utryckning Uppsala

Buss har vält – åtta passagerare ombord

Uppdaterad
Publicerad

En linjebuss körde av vägen på riksväg 55 mellan Säva och Ramstalund vid 19-tiden under torsdagskvällen. Åtta passagerare var ombord tillsammans med föraren.

Det var strax efter klockan 19 på torsdagskvällen som en dubbeldäckare välte vid riksväg 55 mellan Säva och Ramstalund. Ambulans och räddningstjänsten ryckte ut till platsen för att hjälpa passagerarna ut ur bussen.

– Just nu är vägen blockerad vilket kommer att påverka trafiken, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl på ledningscentral Mitt.

En person förd till sjukhus

Enligt initiala uppgifter till ledningscentral Mitt är inga av personerna ombord allvarligt skadade.

– En person är förd till sjukhus men tillståndet är oklart, Claudia Giaré, teamledare på SOS Alarm.

Hur olyckan kunde inträffa har man inte fastställt ännu.

– Orsaken till olyckan kan vara halkan men vi har inte fått mer info om det än, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl på ledningscentral Mitt.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Uppsala län, utom Upplandskusten.

Bussen ska bärgas

Bussen ska bärgas och man har släppt på trafiken växelvis förbi olycksplatsen. Det är oklart hur länge trafiken kommer att påverkas.

En tungbärgare är på väg, och när bärgningsarbetet påbörjas kommer trafiken åter att stängas av i båda riktningarna, uppger polisen vid 21-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.