Samir Tahir blev utsatt för en misshandel under sitt busspass i tisdags kväll. Foto: SVT

Busschauffören: ”Jag sa ifrån och fick en spark i huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kväll blev busschauffören Samir Tahir misshandlad av ett gäng under sitt pass på 4:ans stadsbuss i Uppsala. Med två sprickor i revbenet, ett sår under ögat och allmänt mörbultad är han i dag tillbaka på jobbet.

– Allt gick så snabbt. Jag hann knappt tänka utan försökte bara försvara mig, säger han.

Samir Tahir har arbetat som busschaufför i två år och älskar sitt jobb, mötena med människor och turerna runt Uppsala. Men hot och trakasserier är vardagsmat, säger han.

Händelsen i tisdags kväll har upprört såväl kollegor som allmänheten. Enligt Samir Tahir blev han attackerad när han gick bakåt i bussen för att säga till några ungdomar att betala biljett eller gå av bussen. Gruppen som gav sig på honom bestod av mellan 12 och 15 personer.

”Ingen ingrep”

Samir Tahir säger att en av dem sparkade ner honom. Han beskriver hur han sedan blev sparkad på kroppen och i huvudet.

– Det värsta är att ingen reagerade. Det satt ganska många på bussen men ingen ingrep, istället filmar många händelsen, säger han.

Samir Tahir anser att biljettkontrollerna är en riskfylld uppgift som busschaufförerna måste utföra. Han tycker också att UL måste blir tydligare med när och hur man få gå på bussen vid bakdörrarna.

Enligt reglerna får man enbart använda bakdörrarna för påstigning vid Resecentrum mellan 06-18 på vardagar, men reglerna följs inte alltid.

På torsdagen var Samir Tahir tillbaka på jobbet, hör honom berätta mer om hur han mår i inslaget ovan.

UNT var först med att träffa Samir Tahir efter misshandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.