Misshandeln på bussen ska ha fångats av en övervakningskamera. Foto: SVT/TT

Polisens genombrott: Bussmisshandeln fångades på film

Uppdaterad
Publicerad

En busschaufför misshandlades vid Resecentrum förra veckan. Polisen bekräftar nu att brottet ska ha fångats av en övervakningskamera på bussen.

– Utredningen tar ett stort kliv framåt, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Det var i tisdags, för en vecka sedan, som en busschaufför skulle gå bak i bussen för att konfrontera en grupp ungdomar som inte hade uppvisat biljett. När busschauffören gjorde det blev han attackerad med slag och sparkar. Initiala utredningsuppgifter gör gällande att två personer ska ha varit drivande i misshandeln – ingen av dem är ännu gripen.

”Händelseförloppet finns på film”

Förra veckan kunde polisen konstatera att bussen var utrustad med en övervakningskamera. Nu har man tagit del av filmen och bekräftar att brottet har fångats på bild.

– Vi kan bekräfta att händelseförloppet finns med på filmen. Det vi gör nu är att försöka identifiera de som har varit mest drivande i misshandeln, säger Jonas Eronen.

Vad betyder det här för utredningen?

– Att den tar ett stort kliv framåt. Bilderna kan vara avgörande, säger Jonas Eronen och fortsätter:

– Vi kommer även att titta på eventuella kameror i närområdet som kan visa gärningsmännens flyktväg, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.