Tätare trafik med expressbuss till Österbybruk. Sture Jonsson är presschef vid UL Foto: SVT

Här blir det tätare i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Restrycket mellan Uppsala och Arlanda gör nu att Upplands lokaltrafik (UL) sätter in extra avgångar morgnar och eftermiddagar. Även boende i Österbybruk är vinnare när UL prioriterar trafiken hit.

Totalt är det fem extra avgångar som sätts in på sträckan Uppsala-Arlanda, två extra avgångar på vardagsmorgnar från Uppsala till Arlanda, 6.48 och 7.18. Dessutom tillkommer tre nya avgångar från Arlanda kl 13.18, 14.18 och kl 15.18.

– Det börjar bli fullt på bussarna, om det kommer fler ska vi inte behöva hamna i en situation där inte alla kommer med, säger Sture Jonsson, presschef vid UL.

Även mellan Uppsala och Österbybruk blir det tätare avgångar, bland annat för att avlasta Upptåget. Expressbusslinje 777 mellan Österbybruk och Uppsala får totalt fem nya avgångar, två från Österbybruk 5.55 och 6.25 och två från Uppsala: 16.20, 17.20.

”Upptaget på Upptåget”

– Det gör vi för att få fler att åka hela vägen, i stället för att byta i Skyttorp. I dag är det mycket trångt på Upptåget. Det är upptaget på Upptåget kan man säga, säger Sture Jonsson.

Restiden med linje 777 är 50 minuter, 20 minuter snabbare än busslinje 823. Det framgår av ett pressmeddelande från UL.

Förändringarna för båda linjerna genomförs 26 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.