• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun, Carina Lund (M), lämnar posten. Foto: SVT

Byte på maktposition i Håbo

Uppdaterad
Publicerad

Carina Lund (M) lämnar uppdragen som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun.

Det är på grund av sjukdom som Carina Lund (M) kliver av, vilket Enköping-Posten var först att rapportera om.

Vid kommunfullmäktigemötet på måndagskvällen valdes Liselotte Grahn Elg (M) till hennes ersättare. Hon har bland annat varit ordförande i socialnämnden, samt ledamot i skolnämnden, vård- och omsorgsnämnden, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Därutöver har hon haft ett antal uppdrag inom Region Uppsala.

Liselotte Grahn Elg (M). Foto: Håbo kommun

Liselotte Grahn Elg har en bakgrund som lönespecialist inom finansområdet och kommer närmast från en tjänst som affärsområdesansvarig vid ett konsultföretag. Hon framhåller i ett pressmeddelande att hennes motto som nytt kommunalråd är att ”söka brett samarbete och breda samförståndslösningar för att på bästa sätt föra kommunen framåt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.