Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör vad Lovisa Edling och Cazbian Rosén Larsson tycker om den så kallade epa-dunken. Foto: Evindar Akdogan/SVT

Cazbian och Lovisa står på varsin sida av epa-kulturen

Uppdaterad
Publicerad

Lovisa  Edling och Cazbian Rosén Larsson är båda motorintresserade och en del av den så kallade ”epa-kulturen”. Det som skiljer dem åt är att de lyssnar på helt olika musikstilar när de kör sina fordon.

Lovisa Edling och Cazbian Rosén Larsson hänger på Tierp Motororganisation i Månkarbo på sin fritid – de har ett gemensamt intresse för bilar.

Det som dock skiljer sig mellan dem är att Cazbian Rosén Larsson tillhör gruppen som lyssnar på ”epa-dunk” medan Lovisa Edling väljer att avstå.

– Jag tycker att vissa låtar är hårda och sexistiska. Då väljer jag hellre att lyssna på dansband eller Victor Leksell, säger Lovisa Edling.

Dömer ingen

Även om Lovisa Edling inte tycker om den typen av musik dömer hon inte andra som lyssnar på genren.

– Alla har olika musiksmak, man lyssnar på det man lyssnar på, säger Lovisa Edling.

”Kan vara bra med kritiken”

Cazbian Rosén Larsson tycker inte man ska kritisera folk för att de lyssnar på en viss typ av musik, men menar också att det kan finnas bra saker med det.

– Man kanske får en mindre snedvriden kvinnosyn om man blir kritiserad för att lyssna på sådana texter, säger Cazbian Rosén Larsson.

Hör dem berätta mer om sin musiksmak i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.