Clara Olssons bil fick stora skador, men själv klarade hon sig undan med lite ömhet i axlarna. ”Jag hade änglavakt”, säger hon. Hör mer om krocken med vildsvinet i klippet. Foto: SVT

Clara krockade med vildsvin: ”Hade änglavakt”

Uppdaterad
Publicerad

En stor plastbit rycktes loss från bilen i samband med kollisionen. Själv chockades Clara Olsson men klarade sig undan svåra fysiska skador. Nu när högsäsongen närmar sig för viltolyckor vill hon varna andra.

Det var i förra veckan som Clara Olsson kolliderade med ett vildsvin på länsväg 292. Klockan var strax efter nio när hon körde in i ett vildsvin.

Ökning av viltolyckor

Vildsvinsolyckorna har ökat stadigt i Uppsala län under senare år. Sedan 2016 har antalet ökat med 75 procent, samtidigt som det totala antalet viltolyckor ökade med 10 procent.

Förra året inträffade 569 vildsvinsolyckor i länet, enligt statistik från Nationella viltolycksrådet. Det totala antalet viltolyckor i länet var drygt 3 000 stycken.

Vill varna andra

Och nu närmar vi oss också den tid på året då det sker mest olyckor med vilt.

Clara Olsson vill varna andra trafikanter:

– Ta det lugnt i trafiken, man vet aldrig vad man stöter på.

Klippet: Clara Olsson berättar om vildsvinskolissionen: ”Hade änglavakt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.