Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Aslak Rautio, chefsläkare på Lasarettet i Enköping, berätta om det kritiska läget. Foto: SVT

Covidutbrott på Lasarettet i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

Lasarettet i Enköping är hårt drabbat av ett nytt utbrott av covid -19, något som Enköpings-Posten också rapporterat. Av de totalt 70 patienterna har 20 stycken testat positivt – och flera i personalen.

– De flesta har lindriga symptom men det är den eventuella personalbristen som oroar, säger Aslak Rautio, chefsläkare på Lasarettet i Enköping.

I Region Uppsala har fallen av covid -19 ökat och på Lasarettet i Enköping har mer än en fjärdedel av patienterna testat positiv. Aslak Rautio menar dock att det höga antalet kan bero på att de nu testar alla patienter.

– Tidigare har man inte testat personer utan symptom, men i det här läget testar vi alla patienter.

Tillåter besök

Nu vidtar man starkare åtgärder och hoppas få kontroll över smittspridningen. Men man tillåter fortfarande besökare att hälsa på sina anhöriga.

–  Det råder inget besöksförbud, men vi rekommenderar att man använder munskydd och att man stannar hemma om man är sjuk.

I klippet hör du Aslak Rautio berätta om det kritiska läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer