Full fart i Engelska parken

Cykelfinal i strålande sol

Under söndagen hade Uppsala bike weekend sin final. Cykeltävligarna och vårsolen lockade publik och deltagare. Inte minst till Pelle Svanslös lopp

Runt 350 barn i åldrarna 3 – 8 år tog tillfället att cykla den 1,2 km långa banan med start vid Carolina Redeviva och målgång i Botaniska trädgården. Liam Johansson Bergqvist, 9 år tyckte tävlingen gick bra.

– Det är roligt att cykla, säger han.

Arrangörerna hade tur med vädret.

– Vädret påverkar deltagarantalet och vi tror att det kan bli deltagarrekord i Pelleloppet i år, säger Therese Svensson, projektledare för Pelles cykeldag.

Vid Uppsala slott var det målgång för mountinbiketävlingen Pearl Izumi MTB. Loppet gick över 51 eller 28 kilometer via Sten Sture monumentet och Sunnersta. I damklassen vann av Hanna Bergman, Falu CK och herrklassen vann Emil Lindgren, Serneke Allbike.