Foto från cykelloppet som har pågått under hela veckan. Foto: Henrik Ekesson/Privat

Cykelloppet Ride of Hope i Uppsala idag

Publicerad

Ride of Hope, ett cykelarrangemang för att samla in pengar för välgörenhet, pågår i landet och idag är Uppsala sista delmålet.

Den 29:e juli startade cykelloppet i Umeå och det pågår under åtta dagar. Det arrangeras med anledning av att samla in pengar till välgörenhet och det är Barncancerfonden som står bakom arrangemanget.

– Det här ska bygga på lust och engagemang. Det går bra för cyklisterna och de är i gott mod och trampar på, säger Alexander Amparis som är projektledare för idrottsevent.

Pengarna samlas in via bland annat gåvor och startavgiften.

400 personer deltar mellan Uppsala och Stockholm

Totalt är det runt 80 personer som cyklar hela sträckan och flera lokala cyklister ansluter under mindre etapper. Idag kommer de till Uppsala runt 13-tiden och är då vid Ronald Mc Donalshuset och här blir det även medaljutdelning.

Under söndagen väntas 400 personer delta under sista sträckan till Stockholm.

– Många säger att gemenskapen är det bästa, den fysiska utmaningen och att göra det här för drabbade familjer. Cyklisterna kan cykla sin etapp och är klara, men för de drabbade familjerna är det en kamp som de inte vet när den tar slut och det ger perspektiv, säger Alexander Amparis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.