Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under veckan hålls cykel-SM i Uppsala, något som kan komma att påverka trafiken framåt helgen. Foto: SVT/Alberto Lozano

Cykel-SM tillbaka i Uppsala: ”Folk är taggade”

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 1 000 cyklister har intagit Uppsala och cykel-SM går in i en intensivare fas under slutet av veckan då eliten ska tävla. Under lördag och söndag stängs delar av Dag Hammarskjölds väg av.

Intresset för att delta i årets tävlingar har varit stort, enligt tävlingsledare Göran Mattsson. Under pandemin har loppen provisoriskt arrangerats på arenor och flygbanor.

– Det var som du förstår rätt platt. Folk är taggade på att komma ut på de vanliga vägarna igen, säger han.

Tävlingarna pågår i Björklinge, vid Polacksbacken, i Ulleråer och i Ultuna. Under veckan har cyklister i åldrarna 10-75 år svischat fram över Uppsalas vägar. På torsdagen kör eliten i Björklinge, innan tävlingarna flyttar tillbaka till Ultuna under lördag och söndag, då dam- respektive herrgruppen ska göra upp om 19 mil.

Ulleråkersvägen avstängd

Boende i Ultuna rekommenderas att ta Emmy Rappes väg eftersom Ulleråkersvägen kan vara avstängd.

– Vi har tillstånd att låta trafiken gå med cyklisterna, inte mot, det är då olyckor kan inträffa, säger Göran Mattsson.

Senare i sommar blir mer cykling att vänta. I början av augusti kommer internationella tävlingar med start och mål vid Uppsala slott att gå av stapeln.

I klippet: Se tävlingsledaren och cyklisterna berätta mer om veckans mästerskap

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer