Cykelveckan arrangeras för tredje året i rad av Uppsala kommun. Foto: Pontus Lundahl/TT

Cykelveckan ska få fler att välja cykel på ett säkert sätt

Publicerad

För tredje året i rad arrangeras Cykelveckan i Uppsala. Under veckan kan man lära sig mer om trafiksäkerhet för både små och stora cyklister.

– Förhoppningen är att fler ska våga välja cykel och cykla rätt och säkert, säger projektledaren Shirin Khalil.

Den 14–20 maj arrangeras cykelveckan. Arrangören är Uppsala kommun som vill berätta om hur man genom olika insatser och projekt vill få fler att välja cykel på ett säkert sätt.

Få service på din cykel

Aktiviteterna pågår under hela veckan med olika evenemang runtom i Uppsala.

På torsdag kan man till exempel komma till Resecentrum, lämna idéer och kommentarer och samtidigt få en enklare service av sin cykel.

– Det är en möjlighet för medborgarna att komma med synpunkter på hur det kan bli bättre för dig som cyklist, säger Shirin Khalil.

Fokus på barn i Botaniska

På söndag står trafiksäkerhet på cykel för barn 3-6 år i fokus i Botaniska trädgården. Barn kan ta med sin egen cykel eller balanscykel och träna balans och motorik på en särskild bana. Man får också lära sig mer om vägmärken, hur cykeln ska vara utrustad och hur man beter sig i trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.