Foto: Foto: Claes Lagelius

Nya Enahallen i Enköping – så ser den ut inuti

Publicerad

I slutet av augusti invigs Enköpings nya sporthall Enahallen. Hallen är en fullstor sporthall och kommer kunna inhysa alla möjliga typer av sporter.

Hallen ligger vid nya Munksundsskolan och är en fullstor inomhusplan – till för både föreningslivet och kommnunen.

– Det är jättekul att vi nu är klara, säger Claes Lagelius, projektledare på upplevelseförvaltningen i Enköpings kommun.

Beslutet om bygget togs 2016 och första spadtaget togs i september förra året och kostnadsprognosen för bygget ligger på strax över 40 miljoner kronor.

Invigningen av hallen sker den 28 augusti.

– Dessförinnan kommer jag visa runt lärare och så, så att de vet om vilka funktioner som finns där.

– Efter det släpper vi på eleverna och låter de springa omkring där.

Inne i hallen kommer det finns utrustning för allt emellan basket, fotboll, innebandy, handboll och inomhusfriidrott. Det finns även en mindre läktare som kan användas vid matcher och cuper.

Foto: Claes Lagelius

– Det som är så kul med detta projekt också är att hallen är lite större än ”normalstora” hallar. Från handbollslinjen bak till första fasta hinder är det några extra meter – det för att säkerheten ska vara så hög som möjligt.

Foto: Claes Lagelius

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer