Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Petri Cortés, William Ryding, William Kempe-Sjöberg och Elsa Eklund försöker umgås så mycket med klassen som möjligt innan skolan slutar. Foto: SVT

De laddar upp inför studenten: ”Svårt att hinna med allt”

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna i årskurs tre på Celsiusskolan har laddat inför fredagens studentfirande. Men att balansera tävlingar och fritid har inte varit helt lätt.

– Man får välja bort några skivor för sportandet, säger William Kempe-Sjödin.

Att det är svårt att hinna med allt från skivor till träffar med klassen innan studenten är något som eleverna på Celsiusskolan i Uppsala fått erfara. Mellan aktiviteter med klassen och en sportsäsong som är i full gång blir tillfällena till vila få.

– Nu ska vi försöka vila upp oss en dag innan det är dags, säger William Ryding ett par dagar inför studenten.

Studenten i Uppsala län 2023

”Har blivit tajtare i klassen”

För att komma i stämning inför den stora dagen har vännerna gått på studentskivor och umgåtts med klassen utanför skoltid.

– Vi var kanske inte så tajta innan de här veckorna men vi har fått bra sammanhållning nu på slutet, säger William Kempe-Sjödin.

I klippet berättar de blivande studenterna om uppladdningen inför studentfirandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studenten i Uppsala län 2023

Mer i ämnet