Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var ren lycka”. Rebecca Lehtinen och Joacim Lundström-Östberg blir överraskningen på midsommarfesten. Foto: Erik Leijonhufvud/SVT

De sa ja – drop in-vigseln över på fem minuter

Uppdaterad
Publicerad

I äppellunden i Hospitalträdgården sade paren, som föredrar det lågmälda formatet, ja till varandra.

– Han är mannen i mitt liv, säger Rebecca Lehtinen.

I strålande sol och en temperatur som inbjöd till ett dopp i Fyrisån gifte sig flera par.

– Jag är glad, de kommer att vara lyckliga och gifta hela livet, säger Saga Östberg som väntat och längtat på att mamma och pappa ska komma till skott.

Färre par i år

Och det gjorde Rebecca Lehtinen och Joacim Lundström Östberg och fyra andra par den här dagen på drop-in-vigseln som Uppsala kommun och Svenska kyrkan har gemensamt. Betydligt färre par var det än i fjol då 12 par genomförde en borgerlig vigsel, och 6 en kyrklig.

Id-handlingar som är giltiga, en hindersprövning som har gått igenom och ett vigselintyg. En präst, eller en borgerlig vigselförrättare, och bröllopsvittnen (över 18 år). Där har ni beståndsdelarna för ett drop in-vigsel.

Och ett par som vill säga ja till varandra förstås.

Överraskning på midsommarfest

Rebecca Lehtinens och Joacim Lundström Östbergs ceremoni var över på några minuter. När de kommer till midsommarfesten är paret den stora överraskningen.

– Det är bara våra vittnen som har vetat om det här, säger Rebecca Lehtinen.

I klippet: Häng med på drop-in-vigsel i Hospitalträdgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.