Deras kärlek överskrider (block)gränserna

Publicerad

De är båda politiker på olika sidor om blockgränsen. Hon är miljöpartist, och han tillhör liberalerna.
De har haft många heta debatter mot varandra och det var också där någonstans i talarstolarna som de började känna mer än ilska mot varandra. Idag väntar Uppsalapolitikerna Mohamad Hassan och Malena Ranch barn tillsammans.

Innan Mohamad och Malena blev ett par för fyra år sedan hade de känt varandra som politiker ganska länge, eftersom de båda var ledamöter i Uppsalas kommunfullmäktige.

– Vi träffades i debatten, Malena satt i socialnämnden när jag var i majoritet och jag hade ansvar för sociala frågor, säger Mohamad Hassan(L).

– Så hon la interpellation efter interpellation och vi hade hårda debatter i kommunfullmäktige.

Var hon lite jobbig? 

– Jättejobbig, det är hon fortfarande, skämtar Mohamad.

– Det var ömsesidigt, fyller Malena Ranch(MP) i.

– Men det var också ganska roligt att debattera mot honom, det blir ju kul när man behöver utmana sig och tänka lite. Och jag fick en väldigt bra bild av honom och hans människosyn.

Så du blev lite imponerad?

– Ja det blev jag absolut, säger Malena.

– Det blev jag också, det var väl genomtänkta interpellationer, du hade gjort din research. Man fick upp ögonen för varandra, säger Mohamad.

Deras förhållande har inte gjort att de börjat närma sig varandra politiskt, men Malena har blivit mer intresserad av näringslivs- och idrottsfrågor, medan Mohamad erkänner att han köper mer ekologiskt idag än han gjorde tidigare.

– Grejen är att även om vi tillhör olika block så har vi samma värdegrund och samma människosyn och gillar ungefär samma saker. Vi löper och gillar resor. Malena gillar att resa med tåg, och jag gillar också att resa med tåg... numera! säger Mohamad och skrattar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer