Leif Brännström, reporter på Expressen, var först med att skriva om husaffären. Foto: SVT

”Det är hårt tryck från båda parter”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag eftermiddag hålls en muntlig förhandling om Ebba Busch husaffär i Uppsala tingsrätt.

I en skriftlig kommentar inför förhandlingen, som KD skickade ut under måndagseftermiddagen, hoppas Ebba Busch på ”konstruktiva samtal”:

”Jag beklagar att vi inte kunnat mötas och lösa det här tidigare trots att upprepade försök gjorts. Det innebär att vi nu ses i tingsrätten för en muntlig förhandling. Det är viktigt att det här hanteras på ett rätt och riktigt sätt. Jag hoppas på konstruktiva samtal, där vi kan nå en lösning med hjälp av rätten.”

Hennes advokat Katrin Björklund skriver:

”Ur vårt perspektiv är det juridiska sakläget tydligt och det är väl underbyggt att min klient agerat korrekt. Trots detta har hon varit, och är fortsatt, villig att mötas i flera olika alternativ till förlikning. Vi går in i den här muntliga förhandlingen med förhoppningen att nu kunna nå en lösning.”

I klippet beskriver reportern som först rapporterade om affären, Leif Brännström på Expressen, bakgrunden och vad han tror händer i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.