Grannen: ”Det var trist att se människor stå och frysa och barnen rädda”

Publicerad

Gottsundabon Imad Chamiye blev vittne till branden på måndagskvällen där åtta hushåll drabbades. Polisen utreder vad som har orsakat branden som man tror har startat på en balkong.

Imad Chamiye står och tittar på förödelsen dagen efter branden. Han var snabbt på plats efter att branden bröt ut.

– Jag skickade sms med bild till förvaltaren på Uppsalahem. De var snabbt här och ordnade en lokal så att folk kunde få värme. I en sådan situation behöver alla hjälpa till, det är mänskligt. Det enda jag tänkte på var att hjälpa folk och prata med dem, säger han.

Branden gjorde att åtta hushåll har fått utrymmas.

Tros ha startat på en balkong

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet. Under måndagen genomfördes en teknisk undersökning för att ta reda på orsaken till branden som tros ha startat på en balkong.

– Yttertaket har brunnit av. Som tur var var det betongbjälklag längst upp, så vi har inte fått branden att sprida sig ner i lägenheterna. Inventarier ser ut att ha klarat sig, men vi vet inte hur mycket vatten som kommit ner i mellanväggarna, säger Fredrik Noén som är regional insatsledare vid Uppsala brandförsvar.

I videon ovan hör du Imad Chamiye berätta om branden och Fredrik Noén om den snabba spridningen på vinden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.