Anita Frisell Gieses döde makes vigselring återfanns efter tolv år. Foto: Privat

Anita återfann sin döde makes vigselring – efter tolv år

Publicerad

Tolv år efter att Anita Frisell Gieses man tappat bort sin vigselring dök den oväntat upp på sociala medier. Maken Michael, som gick bort 2010, hade tappat ringen på parets hästgård i Bemersberg.  

– Jättekonstigt att det inte hänt tidigare. Och ännu konstigare att den inte var borta för evigt, säger Anita Frisell Giese. 

Anita Frisell Giese möttes av ett oväntat glädjebesked då hon fick höra att en upphittad vigselring med hennes namn på hade lagts ut på sociala medier. Det visade sig vara hennes bortgångne makes vigselring som hade försvunnit på deras hästgård i Bemersberg i Bälinge utanför Uppsala, för tolv år sedan.  

När hon fick höra att någon hade hittat ringen hörde hon av sig till personen direkt. 

– Jag berättade vilket datum som stod inuti ringen och det visade sig vara rätt, säger Anita Frisell Giese.

Hästgården blev ett tecken

Efter makens bortgång 2010 valde hon och dottern att göra sig av med hästgården och flytta in till stan. Sedan dess har de haft hästarna i olika stall, men bara någon timme innan hon fick reda på att ringen var återfunnen hade hon skrivit på ett kontrakt för en ny hästgård.  

– Det kändes som ett tecken på att min man var färdig med Bemersberg och var mogen att flytta med oss till en ny gård, säger Anita Frisell Giese.

Anita berättar även att det var inte var första gången som hennes man tappade sin vigselring. 

– Han tappade sin första ring ganska snart efter att vi hade gift oss. Så när han tappade den här var han väldigt ledsen. 

Hur känns det att få tillbaka ringen? 

– Fantastiskt! Men framförallt var jag väldigt förvånad att den kunde komma fram efter så många år, säger Anita Frisell Giese. 

Har du någon plan för vad du ska göra med den? 

– Jag funderar på att göra en halskedja med den. Eller så får den en hedersplats i vårt nya stall!  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.