Ebba Busch Thor och Niklas Busch Thor skiljer sig. Foto: SVT

Ebba Busch Thor och Niklas Busch Thor skiljer sig

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor skiljer sig. Det meddelar hon på Instagram. Hon har varit gift med Niklas Busch Thor, fotbollsspelare för IK Sirius, sedan 2013 men i dagarna har paret ansökt om skilsmässa.

”Under hösten har vi bott isär och det är med stor sorg som vi nu är vid den här punkten.”, skriver KD-ledaren på Instagram.

Ebba Busch Thor var kommunalråd i Uppsala mellan åren 2010 och 2015. Niklas Busch Thor startade sin karriär i Sirius fotboll 2014, där han under sina senare år var lagkapten. Paret har två barn tillsammans.

”Vårt gemensamma liv kommer fortsätta som vänner och föräldrar till världens finaste barn. Vi ber nu om respekt för att få lugn och ro och för att det här rör oss och vår familj. Vi är det bästa teamet för våra barn, det har vi alltid varit och kommer alltid att vara även framåt.”, skriver Busch Thor vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.