Polisen efterlyser en mörk Volvo C30, en bilmodell som inte är så vanlig. Foto: Polisen

Efter branden i Gottsundakyrkan: Polisen efterlyser mörk Volvo

Publicerad

Polisen sätter en mörk Volvo i samband med branden i Gottsundakyrkan för snart tre veckor sedan. Nu vill man ha allmänhetens hjälp att hitta den eller de som anlade branden.

Den 24 februari startade någon en brand på fasaden till Gottsundakyrkan. En polispatrull upptäckte branden av en slump. Branden släcktes innan den hann sprida sig. Hittills finns ingen misstänkt i fallet, men nu går polisen ut med en bild på en bil.

– Utredarna tror att bilen har med saken att göra. Det är en Volvo C30 och den ser ut att vara mörkblå – bilmodellen är inte jättevanlig, säger Jonas Eronen.

Polisen vill gärna att den eller de som kan ha sett bilen i området mellan klockan 22.45 och 23.45 hör av sig.

– Vi har inte lyckats få fram ett registreringsnummer och vi behöver få veta vem som äger och/eller använder bilen, säger Jonas Eronen.

En ensam person

På bilderna, som kommer från en av polisens övervakningskameror på parkeringen vid Gottsunda centrum, ser det ut som om en ensam person sitter i bilen. Men det är oklart om det var en eller flera gärningsmän som tände på.

Bilen kommer in från Hugo Aflvéns väg och flyktvägen går sedan via Gottsunda Allé österut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.