Trafikverket har gett klartecken att koppla på trafiken mellan Uppsala och Stockholm. Foto: SVT

Tågen åter igång igen – full kapacitet väntas framöver

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken mellan Stockholm och Uppsala kan börja rulla som vanligt igen. Efter att en signalbod brann den 8 februari har tågtrafiken varit kraftigt påverkad. På torsdagen blev Trafikverket klara med reparationen.

På torsdagsmorgonen fick Trafikverket klartecken att sträckan mellan Uppsala och Stockholm kan börja trafikeras som vanligt. Detta efter att arbetet gått fortare än planerat.

Från och med torsdag kör pendeltågen sin vanliga sträcka igen med full kapacitet. På fredagen kommer även SJ:s tåg att köra som vanligt, även om viss påverkan kan kvartså.

– Vi ser att lejonparten av alla avgångar kommer gå imorgon. Eftersom prognosen var satt ett antal dagar framåt måste vi göra om personalplaneringen och det kan det kan innebära vissa utmaningar, säger säger Mikael Grinbaum, presskommunikatör.

De tåg som letts om via Märsta kommer nu att köra sin ordinarie rutt förbi Arlanda. Det gäller tågen Stockholm-Gävle-Ljusdal, Stockholm-Åre, Stockholm-Sundsvall-Umeå.

Under torsdagen kommer SJ att köra ett tåg i vardera riktning mellan Uppsala-Stockholm. Mälartåg uppger att de trafikerar normal trafik och att deras tåg som går varje timme på sträckan Uppsala-Stockholm-Eskilstuna-Örebro i vardera riktning kör via Arlanda igen som de brukar.

– Nu kan vi även köra våra avgångar i rusningstrafik mellan Stockholm och Uppsala via Märsta, även om viss påverkan kan kvarstå under dagen, säger Katarina Myrberg, kommunikatör på Mälardalstrafik.

Så här såg det ut när det hände:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.