Efter stenkastningen – satsar på sommarfotboll

Uppdaterad
Publicerad

I år är första gången som nattfotbollen spelas även under sommaren. Beslutet att satsa på verksamheten togs efter oroligheterna i Stenhagen i början av juni.

– Det gör vi utifrån att ungdomarna, våra lokala samarbetspartners i de lokala områdena, och kommunen har efterfrågat att vi ska göra det här. Det är uppemot 300 ungdomar vi sysselsätter varje helg och behovet är stort under sommaren att de fortsätter ha aktiviteter och att de har någonstans att vara, säger Cilla Fischer, marknadsansvarig på Sirius fotboll.

Sirius fotboll driver nattfotbollen tillsammans med olika lokala föreningar. Det är främst på lördagkvällar melllan klockan 20-24 som nattfottbollen hålls igång i Gottsunda, Gränby, Stenhagen och Sävja. Även om fotbollen är kärnan i verksamheten ägnar man sig även åt andra aktiviteter som att grilla eller umgås utomhus när det är fint väder.

Oroligheter i Uppsala

Skippade sommaruppehållet

Sedan hösten 2012 har man haft uppehåll under sommaren, men efter stenkastningen i Stenhagen i början av juni bestämde man att fortsätta bedriva verksamheten även under sommarmånaderna.

Läs mer: Stenkastning mot polis i Stenhagen

– Fotbollen förenar, det är så enkelt, det är en boll ut och alla kan vara med. Och där kan vi göra stor nytta, och vi kan engagera många människor. Och det är viktigt att ta den kraften i samhället som vi kan använda genom fotbollen och göra något bra, säger Cilla Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Uppsala

Mer i ämnet