Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den tomma bassängen som vanligtvis är fylld med 3 800 kubikmeter vatten. Foto: William Kvist/SVT

Beskedet: stora bassängen på Fyrishov avstängd hela sommaren

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen upptäckte personal på Fyrishovs badanläggning att 50-meterssimbassängen läckte vatten. Nu är poolen helt tömd på vatten. Bassängen avstängd resten av sommaren.

– Det var som att dra ur bottenpluggen i badkaret, säger Mikael Malm, affärsområdeschef på Arena & Fastigheter.

Läckan i kombination med pumpbilar gjorde att poolen tömdes på en dag. Nu hålls hela badet stängt för allmänheten tills vidare.

– 50-metersbassängen kommer att vara stängd under en längre tid, sade Mikael Malm, under torsdagen.

Öppnar på lördag

Under gårdagen var det oklart hur länge de övriga bassängerna skulle vara avstängda. Men under fredagen gick Fyrishov ut med ett besked om att alla andra bassänger förutom 50-metersbassängen kommer att öppna för allmänheten igen under lördagen.

Pumpade ut poolvatten i Fyrisån

För att minska risken av skador på fastigheten under läckan användes pumpbilar för att slanga ut vatten från simbassängen till Fyrisån.

– Vi behövde göra oss av med vattnet och då är ju intilliggande Fyrisån ett naturligt ställe att släppa ut vattnet. Vi hade räddningstjänsten på plats samt miljö och hälsoskyddsnämnden, så det var i samråd med dem som vi valde att släppa ut vattnet i Fyrisån, säger Mikael Malm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.