Foto: TT

Elever har inte fått sina betyg – försvunna i posten

Publicerad

Många elever har fortfarande inte fått sina betyg. Både elever från Nannaskolan och Eriksbergsskolan står utan sina betyg, trots att de skickades veckan innan julafton.

– Det är ju helt sjukt, säger Henrik Ljungblom som är rektor på Nannaskolan.

Den 19 december skickade Nannaskolan iväg sina betyg, några dagar tidigt, för att vara säkra på att betygen skulle komma fram i tid till sina elever, men så blev det inte.

– Jag vet inte exakt hur många det är, men det är många som inte fått sina betyg. Men att behöva vänta såhär länge är inte acceptabelt, säger Henrik Ljungblom som är rektor på Nannaskolan.

Vid Eriksbergsskolan skickade man ut betygen den 21 december och även där är det många som inte fått sina betyg.

– Det är en del som hört av sig och är upprörda över det här, säger Petra Bruce som är rektor på skolan.

En förälder som reagerat på de försvunna betygen är Fredrik Gustavsson, vars dotter går på Eriksbergsskolan.

– Vi har knappt fått någon information om varför betygen är borta. Vår dotter tycker ju att det är jättetråkigt, det känns dåligt skött, säger han.

Ingen vet hur betygen försvunnit

En möjlig orsak är att Citymail har haft veckolånga förseningar med sin post, men det är svårt att fastställa i nuläget om de har hanterat betygen.

– Det är en rad av saker som påverkat de här förseningar. Vi har slagit ihop tre kontor till ett, vilket skapat förseningar. Sen har vi haft väldigt mycket sjukfall samtidigt, säger Patric Allinger, som är kommunikationsansvarig vid Citymail.

Har du hört talas om att det är många skolelever som inte fått sina betyg?

– Nej, det har jag inte hört, men det är självklart väldigt olyckligt om det är vår distribution, säger Patric Allinger.

Postnord känner inte heller igen att några betyg skulle ha försvunnit.

Kommunen jobbar på att reda ut problemet

Roger Johansson är enhetschef för transporttjänster vid Uppsala kommun. Han vet inte heller riktigt vart betygen har tagit vägen, men arbetar med att reda ut vart de kan ha tagit vägen.

– Vi går igenom hela kedjan, från skolan till brevlådan. Vi ska ta reda på vart de är någonstans, men vi kommer nog få ett svar på det imorgon någon gång tror jag, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer