Elin fick flera symtom som gjorde att det kändes som något annat än en vanlig berusning – hör mer i klippet. Foto: Pontus Stark

Elin, 19: ”Jag blev drogad på krogen” – nu vill hon varna andra

Uppdaterad
Publicerad

I början av oktober gick 19-åriga Elin Hillbom ut på en krog i Uppsala för att fira att coronarestriktionerna släppts. Men kvällen slutade i en mardröm.

– Ögonen började snurra och jag kände mig yr. Vid klockan tre kunde jag inte stå upp själv. Det enda jag kan tänka mig är att något kommit i min drink, säger hon.

I efterhand har Elin delat med sig av händelsen i sociala medier för att varna andra.

– Det var så många som hade varit med om samma sak. Det är jättehemskt, man känner sig inte säker någonstans. Man ska inte behöva ha den här rädslan när man går ut.

Hör Elin Hillbom berätta om upplevelsen i klippet ovan.

”Ingen kommer tro mig”

Den som tror sig ha blivit drogad kan söka vård och göra ett drogtest för att bekräfta sina misstankar. Polisen rekommenderar även att man gör en anmälan – något som Elin inte kände till när hon drabbades.

– Jag tänkte att ingen kommer tro på mig och att det inte går att göra något åt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.