Åklagare Christer Sammens bekräftar under torsdagen att skotten avlossades med pistol. Foto: Utryckning Uppsala

Var villkorligt frigiven efter skjutning – nu misstänks han ha öppnat eld mot bil

Uppdaterad
Publicerad

De två män som anhölls under måndagen begärs nu häktade, skäligen misstänkta för mordförsök. En av dem är villkorligt frigiven efter en tidigare skjutning.

I måndags kväll besköts en personbil med fyra till sex pistolskott vid fyra mackarna i Gränby. På platsen för skjutningen finns det flertalet övervakningskameror.

– Det finns en del material som inte fanns igår men som vi fick in idag. Framförallt är vi ute efter övervakningsfilmer. Vi har kollat igenom några av dem men kan inte kommentera vad vi har sett, säger åklagare Christer Sammens.

En tidigare dömd

En av de häktade är sedan tidigare dömd för framkallande av fara och grovt vapenbrott efter en skjutning i en lägenhet. Han avtjänar ett tvåårigt fängelsestraff och blev villkorligt frigiven den 7 mars, med 244 dagar kvar på fängelsestraffet.

Enligt Christer Sammens finns det misstankar om att två personer satt i bilen som blev beskjuten. Polisen har varit i kontakt med en av dem. Var den andra personen har tagit vägen är oklart. Christer Sammens vill heller inte kommentera huruvida personerna som besköts är kända av polisen sedan tidigare men säger att det inte är osannolikt.

Två av de övriga tre misstänkta i samband med skjutningen är under 15 år. Misstankarna mot alla tre är fortsatt svaga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.