Vilt slagsmål och nyårsraketer mot folksamling

Uppdaterad
Publicerad

Slutet på 2019 och starten på 2020 blev förhållandevis lugn i Uppsala län jämfört med tidigare år. Men i Östhammar utbröt ett slagsmål på en fest där en person blev rejält misshandlad och fick föras till sjukhus.

En nyårsfest i Östhammar spårade ur på nyårsafton. Polisen får samtal från flera personer som befinner sig på en fest i Gammelhus där ett slagsmål har utbrutit.

– Det är många personer på plats och många som ringer oss. Rörigt och stökigt på plats när vi kommer fram, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

En person i 20-årsåldern har blivit misshandlad och behöver föras till sjukhus.

– De initiala uppgifterna när vi åker dit är att personen ska ha varit medvetslös, men det är oklart om han verkligen var det. Det är i alla fall en kraftig misshandel som den här personen har utsatts för, säger Daniel Wikdahl.

En man i samma ålder blir gripen och hålls kvar efter förhör, misstänkt för grov misshandel.

Sköt raketer mot folksamling

I Skokloster är det några ungdomar som skjuter raketer mot en folksamling.

– Det här retar upp några vuxna som börjar jaga ungdomarna. I den jakten blir en annan ung person misstagen för att vara en av raketskjutarna och blir misshandlad, säger Daniel Wikdahl.

Den misshandlade pojken är i 15-årsåldern och blev inte allvarligt skadad.

Försökte ta tjänstevapen

I Örbyhus skulle polisen kontrollera en person i 20-årsåldern vid midnatt.

– Men han blir stökig och försöker komma åt ett tjänstevapen. Han blir pepparsprayad och är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman, säger Daniel Wikdahl.

Klättrade upp i lyftkran

I Uppsala klättrar fyra personer över ett stängsel till en byggarbetsplats på Kungsgatan.

– Där klättrar de upp i en lyftkran. Polisen kommer till platsen och personerna klättrar ner, säger Daniel Wikdahl.

Man knivskars i Tierp

Tidigt på nyårsdagsmorgonen ska en man i 50-årsåldern ha blivit knivskuren på Klockars väg i Tierp.

– Det dyker upp en för honom okänd man. Efter det meningsutbyte de har blir han knivskuren av den okände mannen, säger Daniel Wikdahl.

Därefter tog 50-åringen en taxi för att söka vård. Exakt var han blev knivskuren vill polisen inte säga, men han ska inte vara allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.