Smygtitta på nya tappningen av ”En Midsommarnattsdröm”

Uppdaterad
Publicerad

I Teater Blancas tionde uppsättning har man gripit sig an ytterligare en klassiker – William Shakespears En Midsommarnattsdröm.

Det blir en annorlunda uppsättning av En Midsommarnattsdröm där man utmanar William Shakespears manus och har fört in ett eget men tydligt budskap: Att kärlek ska vara frivilligt.

– Huvudrollerna väljer kärlek före makt. De väljer att inte manipulera och istället hoppas på den andres kärlek, säger Chatarina Oldermark som är musikalisk ledare och regiassistent.

Salig röra

– Det har blivit en salig röra av originalmanuset, Vi har bland annat dragit in femton andra författare i det här. Vi citerar allt från Charlotte Perelli till Gunnar Ekelöf. Men det blir väldigt bra, säger Magnus Dahlerus, konstnärlig ledare och regissör med ett skratt.

Huvudkaraktären Puck spelas av Erik Lindgren, vars utmaning är att göra William Shakespears klassiska verk rättvisa.

– Den här uppsättningen har många sinnesstämningar och det gäller att läsa igenom, tänka mycket och reflektera, säger han.

På scenen finns även Ida Grejsgård som spelar två roller i föreställningen.

– Svårigheten är att det är två helt olika karaktärer och så det är väldigt många klädbyten hela tiden, säger hon.

– Ni har gjort en egen tolkning av budskapet i En Midsommarnattsdröm. Varför?

– Vi kunde inte låta bli att göra ett statement och betona vikten av att kärleken är fri och frivillig. Annars är det ingen kärlek, avslutar Chatarina Oldermark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.