Tidig i morse utsattes en man i 20-årsåldern för rån i Eriksberg av tre maskerade män. Foto: SVT

Efter pistolrånet vid skola – nytt personrån i morse

Uppdaterad
Publicerad

Tidig i morse utsattes en man i 20-årsåldern för rån i Eriksberg, vid Västertorg, av tre maskerade män som kom över en mobiltelefon. Polisen har lyckats gripa en person misstänkt för dådet. Det är det andra anmälda personrånet på bara några dagar i Uppsala.

Det var efter klockan fyra på tisdagsmorgonen som en man i 20-årsåldern blev rånad i Eriksberg av tre maskerade män som hotade till sig en mobiltelefon med tillhyggen.

När polisen började jobba med händelsen försökte några personer springa från platsen, men en av dessa, en man i 18-årsåldern, kunde gripas, något som UNT först rapporterade om.

– Det var ett antal personer som sprang ifrån platsen, men det är tre personer som är misstänkta för just rånet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, till SVT Nyheter Uppsala.

Liknande rån

sent som i söndags blev tre ungdomar rånade vid Tiundaskolan – där ska en pistol ha använts för att tvinga till sig mobiltelefoner och en moped.

– Min bedömning utifrån den information jag har är att vi inte ser något samband på de två händelserna. Båda utreds som två separata fall, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.