Ett 15-tal skott avlossades mot bostaden i Fullerö en natt i januari. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Två häktade misstänkta för skjutningen i Fullerö i januari

Uppdaterad
Publicerad

En person häktades under tisdagen av Uppsala tingsrätt misstänkt för skjutningen mot en villa i Fullerö i Uppsala en natt i januari i år. Under torsdagen häktades ännu en.

Flera personer befann sig i huset i Fullerö då ett 15-tal skott avlossades, ingen skadades fysiskt.

– Den person som begärdes häktad blev häktad på sannlika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott , sa Lina Elfwing, kammaråklagare som leder utredningen, till SVT tidigare i veckan.

Detsamma gäller den andra personen, som häktades under torsdagen.

Åklagaren har i båda fallen begärt att de misstänktas identiteter hålls hemliga med hänvisning till att ”det kan antas att misstänkt eller närstående kan utsattas för fara eller allvarligt men”.  Uppsala tingsrätt har gått på den linjen, vilket inte är vanligt vid häktningar.

Flyktbil hittades

Sedan en tid har två personer varit anhållna i sin frånvaro misstänka för skjutningen. De båda efterlystes av polisen i media. Timmar senare mördades den enes far i Tullinge i södra Stockholm. Åklagaren vill inte kommentera om det är någon av de två som nu frihetsberövats och häktats. Inte heller om fler frihetsberövanden kan vara att vänta. Polisen har tidigare gått ut med att man beslagtagit två vapen och hållit hundratals förhör i utredningen av skjutningen och en sprängning kort dessförinnan i centrala Uppsala. Man har även hittat en möjlig flyktbil.

Enligt uppgifter till SVT kan dådet i Fullerö ha koppling till den senaste tidens våldsvåg där flera kriminella nätverk och den så kallade Räven från Uppsala misstänkts vara inblandade.

Finns det fler misstänkta i ärendet?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger kammaråklagare Lina Elfwing.

Åtal ska vara väckt i målet senaste den 4 april.

I klippet nedan: SVT rapporterar från händelsen i januari.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter var på plats i bostadsområdet Foto: Christoffer Urborn/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.