Olyckan inträffade vid 21-tiden på fredagen. Foto: Utryckning Uppsala

Man till sjukhus – föll igenom tak i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha fallit från en hög höjd och landat i en butik i Uppsala. Personer utanför ska ha krossat en ruta för att ta sig in i butiken och hjälpa mannen. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppskada.

Vid 20.55 på fredagskvällen fick polisen larm om att en man fallit från en hög höjd ner i en butik i centrala Uppsala.

– Exakt vad som har skett vet vi inte men det verkar ha varit en tillställning på ett tak och något brast då så att personen föll ner i en butik som ligger under, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen.

Slog sönder ruta för att hjälpa till

Personer utanför slog sönder rutan till butiken för att komma in till personen och hjälpa till.

Mannen, som är i 30-årsåldern, är förd till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

– Det hände precis vid gågatan på en fredagskväll, så det var många personer som rörde sig i området, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen, vid 23-tiden.

På lördagsmorgonen bekräftar polisen att en anmälan om vållande till kroppskada har upprättats. Det finns ingen misstänkt i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.