Gert Andersson är materialförvaltare för Sirius Herrlag, han konstaterar att det kan bli kämpigt att få tag på nya skor. Foto: Bildbyrån/SVT

En vecka till allsvenskan – Sirius fotbollsskor stulna

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndag har någon brutit sig in i Sirius omklädningsrum och stulit hundratals fotbollskor. Nu arbetar klubben för fullt för att få tag på nya skor.

– Vi måste ju träna, vi kan inte ställa in träningar på grund av det här, säger klubbchef Michael Lundgren.

Drygt en vecka innan premiären i allsvenskan drabbades fotbollslaget Sirius av ett stort bakslag. Någon eller några hade natten till måndag brutit sig in i lagets omklädningsrum och stulit fotbollsskor och träningskläder. Totalt har över 100 par fotbollsskor tillhörande både spelare och tränare stulits.

– När vår naprapat kom till träningsanläggningen på Diöshallen i förmiddags upptäckte han att vi har haft inbrott under natten. Någon har rensat omklädningsrummet på träningskläder, skor och en del elektronik, säger klubbchef Michael Lundgren.

Sirius klart för allsvenskan

Hur påverkar det här premiären?

– Det blir så stort som man gör det, men det är så klart inte optimalt att bli av med alla skor en vecka innan premiären i allsvenskan. Vi får göra det bästa av det.

Kan det rent av hota den första matchen?

– Nej, absolut inte. Det är inte optimalt men det här kommer vi att fixa.

Teknisk undersökning

Under måndagsförmiddagen har polis varit på plats för att spärra av omklädningsrummet. Polisen kommer under dagen att göra en teknisk undersökning för att säkra spår på platsen. Personal från klubben arbetar med att göra en inventering för att bilda sig en uppfattning om exakt hur mycket som har stulits.

– Polisen har varit där och spärrat av, tekniker är på väg ut och vi får se om de kan säkra några spår.

Gå in skor

Det är en bedrövad Gert Andersson som konstaterar att det blir kämpigt att snabbt hitta nya skor. Vanligtvis tar det ett flertal träningar och någon match innan spelarna känner att de har gått in skorna ordentligt.

– Man blir ju ledsen och besviken, vi har jobbat för premiären nästa måndag. De stulna bollarna kan jag fixa, men skorna blir kämpigt, säger Gert Andersson, materialare för Sirius herr.

Hur lång tid tar det att gå in skorna?

– Det är lite olika, det kan ta någon vecka. Men framförallt nån match vill man ju spela med skorna. Men nu finns det inte möjlighet till det eftersom vi har premiären på måndag.

Läs mer: Här är nya Studenternas

Kraftsamlar

På grund av att så pass många skor har blivit stulna kan det bli problem att hitta skor som passar. De flesta butiker och återförsäljare har enligt klubbchefen inte så stora lager att de kan lägga en beställning till hela laget. Nu har man börjat titta på alternativa lösningar med att handgripligen åka till butiker i området och köpa nya skor.

– Det rör sig ju om så pass många par skor, många av de stora skoleverantörerna har inte sina lager i Sverige. De ligger i Belgien eller Holland.

Hur kommer ni göra för att få tag på skor?

– Just nu pågår det diskussioner både med vår skoleverantör och med den sportkedja som vi samarbetar med. Men vi kommer åka runt och plocka skor på sportbutiker i Uppsala, och kanske rent av åka till Stockholm för att köpa skor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sirius klart för allsvenskan

Mer i ämnet