Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enköpings kommun om LSS-mordet: Vi har inte brustit Visa alla (2)
Visa alla (2)

Enköpings kommun efter LSS-mordet: Vi har inte gjort fel

Uppdaterad
Publicerad

Enköpings kommun kommer i dagsläget inte göra några förändringar i hur information överlämnas till LSS-boenden. Detta trots att det framkommit att vård, omsorg och skola haft tidigare erfarenheter av den boende som erkänt att han i november förra året mördade en ung kvinna som arbetade på LSS-boendet. Bland annat ska han ha burit kniv i skolan.

Under onsdagen väcktes åtal mot mannen för mordet som skedde den 17 november förra året. Mannen ska enligt en rättspsykiatrisk undersökning ha lidit av en allvarlig psykisk störning då gärningen inträffade.

Mannen placerades på boendet av kommunen och i samband med detta sker en överlämning av den boendes förflutna.

Överlämningen som görs mellan kommun och LSS-boenden ska ge boendet en grund för att kunna ta hand om den som söker vård. Trots att mannen lämnades ensam med en i personalen ser inte Enköpings kommun att det brustit i överlämningen.

– Boendet har fått den information som vi hade att lämna över, säger Agneta Resin, verksamhetschef, vård- och omsorgsförvaltningen.

Utredning pågår

I dagsläget pågår en tillsyn hos IVO, Inspektionen för vård och omsorg. Samtidigt pågår en utredning om misstänkt arbetsmiljöbrott.

– Vi har hållit en mängd förhör och utredningen fortgår. Vi avvaktar bland annat Arbetsmiljöverkets utredning och jag räknar med att vi är klara någon gång under våren, säger kammaråklagare Jennie Nordin, riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på vårdboende

Mer i ämnet