Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Bitte Myrsell (M) berätta om beslutet om uppsägning av avtalet. Foto: SVT

Enköpings kommun säger upp avtal med hemtjänstföretag – misstänker välfärdsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen sade Enköpings kommun upp avtalen med de privata vård- och hemtjänstföretagen Allas Vård och Omsorg och Continuum efter misstankar om välfärdsbrott.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt, säger Bitte Myrsell (M) ordförande vård- och omsorgsnämnden.

Den kommunala hemtjänsten kommer nu att ta över kunderna som haft något av de två företagen som vårdgivare. Det betyder att Enköping inte längre har några privata hemtjänstföretag att välja bland.

– Anledningen till detta är misstankar om välfärdsbrottslighet. Vi har gjort en polisanmälan och förundersökning pågår, säger Bitte Myrsell (M), ordförande vård- och omsorgsnämnden.

”Det här är chockerande”

Varken Allas Vård och Omsorg och Continuum, som nu fått sina avtal med kommunen uppsagda, säger sig förstå vad kritiken som riktas mot dem består i.

– Det här är chockerande, vi förstår inte vad det är för kritik som riktas mot oss. Vår inställning till det här är att vi följt avtalet till punkt och pricka, säger Edvard Camara, vd för Continuum.

”Visste inget”

Inte heller säger företagen sig ha fått någon förhandsinformation rörande att avtalet skulle sägas upp, innan det offentliggjordes under onsdagen.

– Jag har inte fått mer information av kommunen mer än att avtalet är uppsagt. Vi har inte fått veta vad vi anklagade för och var vi skulle ha brustit i, säger Murisa Blazevic, verksamhetschefen på Allas Vård och Omsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.